انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

اوبونتو ۲۱٫۰۴ منتشر شد.

انتظار می‌ره همهٔ اعضا اوبونتوهاشون رو هرچه زودتر به این نگارش ارتقا بدن.

پاسخ‌های انجمن از این به بعد، بر پایهٔ اوبونتو ۲۱٫۰۴ خواهد بود.

نویسنده موضوع: مشکل با NetworkManager ( حل شد )  (دفعات بازدید: 409 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین norouzi90

  • Sr. Member
  • *
  • ارسال: 333
  • جنسیت : پسر
  • Debian11 + Kde
مشکل با NetworkManager ( حل شد )
« : 30 تیر 1400، 09:32 ق‌ظ »
با سلام

برای اولین بار آرچ را روی ماشین مجازی نصب کردم. بنظرم می رسد همه چیز مرتب است بغیر از اتصال به اینترنت.
اگر نظری داشتید ممنون می شوم راهنمایی بفرمایید.
« آخرین ویرایش: 05 امرداد 1400، 02:10 ب‌ظ توسط norouzi90 »

آفلاین مرتضی . م

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1049
پاسخ : مشکل با NetworkManager
« پاسخ #1 : 30 تیر 1400، 10:55 ق‌ظ »
بسته networkmanager رو نصب کردید؟
sudo pacman -S networkmanager

آفلاین norouzi90

  • Sr. Member
  • *
  • ارسال: 333
  • جنسیت : پسر
  • Debian11 + Kde
پاسخ : مشکل با NetworkManager
« پاسخ #2 : 30 تیر 1400، 12:06 ب‌ظ »
بسته networkmanager رو نصب کردید؟
sudo pacman -S networkmanager

نه نصب نکرده ام، ولی در مراحل نصب بدون آنکه چیزی مربوط به نتورک را نصب کنم ، نمی دانم چطوری ولی اینترنت داشتم و بسته ها را نصب می کردم ، بعد از اتمام نصب و لاگین کردن دیگر اینترنت ندارم!!

آفلاین مرتضی . م

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1049
پاسخ : مشکل با NetworkManager
« پاسخ #3 : 30 تیر 1400، 01:31 ب‌ظ »
معلومه توی موقع نصب اصلا از network manager استفاده نمیشه ایزو لایو آرچ از iwd استفاده میکنه که با دستور iwctl یه محیط interactive میده که اگه میخواید از طریق wifi متصل بشید باید با اون کار کنید
ولی شما الان برای اینترنت باید یا network manager رو نصب کنید یا همین iwd که network manager چیز مرسوم تریه
اول network manager رو نصب کن با اون دستوری که گفتم
بعد با systemctl فعال و اجراش کن
بعد هم میتونی حالا یا با تنظیمات میزکارت یا با استفاده از nmtui و nmcli به اینترنت وصل بشی اگه هم که از ethernet استفاده میکنی به محض اینکه network manager رو start کنی وصل میشی

آنلاین Dragon-

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1429
  • جنسیت : پسر
پاسخ : مشکل با NetworkManager
« پاسخ #4 : 30 تیر 1400، 03:04 ب‌ظ »
فکر کنم راهی که الان دارید اینه که، ماشین مجازی رو با همون iso آرچ بوت کنید، آرچی که نصب کردید رو یه جا سوار کنید بعد با arch-chroot وارد اون آرچی که نصب کردید بشید. بعد هم بسته networkmanager رو همونطور که گفتند، نصب کنید.
از تصویر به نظر میاد شما از virt-manager استفاده می‌کنید. درسته؟ من مراحل بوت کردن iso رو بر این اساس توضیح میدم.

برای اینکار، اول وارد تنظیمات ماشین مجازی بشید. بعد یه قسمت وجود داره که مربوط به cd هست، وارد اونجا بشید و آدرس iso آرچ رو بدید.
بعد توی همون منوی کناری، وارد boot options بشید و اولویت cd رو بالاتر بقیه قرار بدید.
حالا ماشین‌مجازی رو روشن کنید. وقتی که روشن شد، مثل مراحل نصب پیش برید. یعنی پارتیشن‌های مورد نظر رو سوار کنید.
بعد با arch-chroot وارد اون سیستم بشید و همونطور که گفتند، بسته networkmanager رو نصب کنید.

شاید هم بتونید با دستور ip یا استفاده از networkd توی خود سیستم نصب شده، به اینترنت وصل بشید. بدونه اینکه لازم باشه iso آرچ رو بوت کنید. ولی من نمی‌دونم چجوری.
میدونید که زکات علم نشر آن است

آفلاین مرتضی . م

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1049
پاسخ : مشکل با NetworkManager
« پاسخ #5 : 30 تیر 1400، 05:42 ب‌ظ »
او حواسم به این نبود که ماشین مجازیه
به غیر از اونا میتونید از چیزهایی مثل dhcpcd یا dhclient استفاده کنید
راهی که گفتن هست که حالا با یه ایزوی لایو ( و نه لزوما ایزوی آرچ ) بیاید کار رو انجام بدید
یک راه دیگش هم اینه که سعی کنید خودتون پکیج ها رو دانلود کنید تو سیستم اصلی و بعد انتقالش بدید به ماشین مجازی البته شاید dependecy ها زیاد باشه اذیت کنه

آفلاین norouzi90

  • Sr. Member
  • *
  • ارسال: 333
  • جنسیت : پسر
  • Debian11 + Kde
پاسخ : مشکل با NetworkManager
« پاسخ #6 : 31 تیر 1400، 07:40 ق‌ظ »
نقل‌قول
برای اینکار، اول وارد تنظیمات ماشین مجازی بشید. بعد یه قسمت وجود داره که مربوط به cd هست، وارد اونجا بشید و آدرس iso آرچ رو بدید.
بعد توی همون منوی کناری، وارد boot options بشید و اولویت cd رو بالاتر بقیه قرار بدید.
حالا ماشین‌مجازی رو روشن کنید. وقتی که روشن شد، مثل مراحل نصب پیش برید. یعنی پارتیشن‌های مورد نظر رو سوار کنید.
بعد با arch-chroot وارد اون سیستم بشید و همونطور که گفتند، بسته networkmanager رو نصب کنید.

به لطف دوستان  گلم با این روش توانستم به اینترنت وصل بشوم.

فقط ببخشید
آیا همیشه اتصال به اینترنت سیستمی که در ماشین مجازی نصب می‌کنیم ، وابسته به سیستم اصلی امان است؟
یا اینکه در ماشین مجازی، سیستم نصب شده می‌تواند از لحاظ اینترنت مستقل بوده و اتصال اینترنت خودش را داشته باشد؟( مثلاً در سیستم اصلی کانکشنمان را قطع کنیم ولی سیستم مربوط در ماشین مجازی توسط وای فای  به اینترنت وصل باشد.)

( آیا برای وای فای بایستی بستهiwctl را نصب کنم؟ ولی نمی دانم چرا نمی شود؟!)

آفلاین مرتضی . م

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1049
پاسخ : مشکل با NetworkManager
« پاسخ #7 : 31 تیر 1400، 09:43 ق‌ظ »
( آیا برای وای فای بایستی بستهiwctl را نصب کنم؟ ولی نمی دانم چرا نمی شود؟!)
نه لزوما نیازی نیست
اگه networkmanager رو دارید نمیخواد

آنلاین Dragon-

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1429
  • جنسیت : پسر
پاسخ : مشکل با NetworkManager
« پاسخ #8 : 31 تیر 1400، 02:52 ب‌ظ »
به لطف دوستان  گلم با این روش توانستم به اینترنت وصل بشوم.

فقط ببخشید
آیا همیشه اتصال به اینترنت سیستمی که در ماشین مجازی نصب می‌کنیم ، وابسته به سیستم اصلی امان است؟
یا اینکه در ماشین مجازی، سیستم نصب شده می‌تواند از لحاظ اینترنت مستقل بوده و اتصال اینترنت خودش را داشته باشد؟( مثلاً در سیستم اصلی کانکشنمان را قطع کنیم ولی سیستم مربوط در ماشین مجازی توسط وای فای  به اینترنت وصل باشد.)

( آیا برای وای فای بایستی بستهiwctl را نصب کنم؟ ولی نمی دانم چرا نمی شود؟!)

می‌تونید یه کارت شبکه رو bridge کنید. اینجوری ماشین مجازی، مستقیما به کارت شبکه وصل میشه و یه ip هم توی رِنج شبکه می‌گیره. از توی شبکه هم به عنوان یه دستگاه مجزا دیده میشه. ولی نمی‌دونم چجوری توی virt-manager باید اینکار رو انجام داد.

برای وایفای، چون network manager رو نصب کردید، به iwd نیاز ندارید. همون network manager کافیه. فکر کنم بسته wpa_supplicant رو برای کار با وایفای نیاز داشته باشید. شاید همراه network manager نصب شده. اگه نبود، با pacman نصبش کنید.
میدونید که زکات علم نشر آن است

آفلاین مرتضی . م

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1049
پاسخ : مشکل با NetworkManager
« پاسخ #9 : 31 تیر 1400، 03:17 ب‌ظ »

ولی اگه توی ایزوی نصب کننده میخواید از طریق wifi متصل بشید باید کار باهاش رو بلد باشید (خودش به طور پیشفرض نصبه اونجا )

آفلاین norouzi90

  • Sr. Member
  • *
  • ارسال: 333
  • جنسیت : پسر
  • Debian11 + Kde
پاسخ : مشکل با NetworkManager
« پاسخ #10 : 31 تیر 1400، 05:34 ب‌ظ »
فکر نمی‌کردم میزکار گنوم اینقدر در ماشین مجازی سنگین باشد. می‌خواهم میزکار را عوض کنم.فکر کنم KDE از این میزکار سبک‌تر باشد.
آیا چون میزکار را خودم روی آرچ نصب کرده‌ام ، حذفش کنم و میزکار جدید را نصب کنم ؟ یا اینکه تفاوتی نمی‌کند که میزکار بصورت پیش‌فرض بر روی توزیع باشد یا بعداً خودمان نصب کرده باشیم ، برای جلوگیری از بی ثباتی بهتر است که clean install نماییم؟

آفلاین #unknown#

  • Sr. Member
  • *
  • ارسال: 253
  • جنسیت : پسر
پاسخ : مشکل با NetworkManager
« پاسخ #11 : 31 تیر 1400، 06:50 ب‌ظ »
فکر نمی‌کردم میزکار گنوم اینقدر در ماشین مجازی سنگین باشد.
نسخه ای از آرچ داریم که میزکار روش نصب باشه ؟ فک نکنم باشه
به نظرم هر میزکار دیگه ای نصب کنید سنگینه
ماشین مجازی همینه .

آفلاین مرتضی . م

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1049
پاسخ : مشکل با NetworkManager
« پاسخ #12 : 01 امرداد 1400، 06:11 ق‌ظ »
یه تاپیک جدید ایجاد کنید برای سوال جدیدتون

آفلاین norouzi90

  • Sr. Member
  • *
  • ارسال: 333
  • جنسیت : پسر
  • Debian11 + Kde
پاسخ : مشکل با NetworkManager
« پاسخ #13 : 01 امرداد 1400، 09:15 ق‌ظ »
نقل‌قول
می‌تونید یه کارت شبکه رو bridge کنید. اینجوری ماشین مجازی، مستقیما به کارت شبکه وصل میشه و یه ip هم توی رِنج شبکه می‌گیره. از توی شبکه هم به عنوان یه دستگاه مجزا دیده میشه. ولی نمی‌دونم چجوری توی virt-manager باید اینکار رو انجام داد.

با نصب مجدد آرچ در ماشین مجازی، فکر کنم توانستم محلی را که مورد نظرتان برای bridge بود را پیدا کنم(step 5 of 5). در قسمت مربوط به  Network selection چهار گزینه وجود دارد ،اگر امکان داشته باشد،توضیح مختصری در رابطه با آنها بدهید سپاسگزار خواهم بود.
گزینه ها:

ٰVirtual network 'default':NAT(Inactive)
Host device enp5s0):macvtap
Host device wlx503eaa8cea65:mactap
Specify shared device name

آنلاین Dragon-

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1429
  • جنسیت : پسر
پاسخ : مشکل با NetworkManager
« پاسخ #14 : 01 امرداد 1400، 01:53 ب‌ظ »
راستش درست نمی‌دونم. ولی فکر کنم اون گزینه‌هایی رو امتحان کنید که bridge داره. اونی که با wlx شروع میشه، وایفای هست. enp5s0 هم کارت شبکه معمولی هست که با کابل وصل میشه.
فکر نمی‌کردم میزکار گنوم اینقدر در ماشین مجازی سنگین باشد. می‌خواهم میزکار را عوض کنم.فکر کنم KDE از این میزکار سبک‌تر باشد.
آیا چون میزکار را خودم روی آرچ نصب کرده‌ام ، حذفش کنم و میزکار جدید را نصب کنم ؟ یا اینکه تفاوتی نمی‌کند که میزکار بصورت پیش‌فرض بر روی توزیع باشد یا بعداً خودمان نصب کرده باشیم ، برای جلوگیری از بی ثباتی بهتر است که clean install نماییم؟
بستگی داره چقدر بسته نصب شده. اگه تعداد بسته‌های نصب شده زیاد باشه، احتمال داره مشکل پیش بیاد. اگه بسته‌های زیادی نصب نکردید، احتمال اینکه مشکل پیش بیاد کمتره.
میدونید که زکات علم نشر آن است