انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

لطفاً هر چه زودتر، اوبونتوی خود را به نگارش ۲۱٫۱۰ ارتقا دهید

نویسنده موضوع: دماي زياد در فدورا 31 (حل شد)  (دفعات بازدید: 3476 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین md2014

  • High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 589
  • جنسیت : پسر
پاسخ : دماي زياد در فدورا 31
« پاسخ #15 : 14 دی 1398، 03:08 ب‌ظ »
اول tlp رو نصب کنید.

sudo apt install tlp tlp-rdw 
بعد از استارت سرویس

sudo tlp start
اونو تنظیم کنید. برای اینکار هم باید با استفاده از یک ویرایشگر متن فایل config اونو رو ادیت کنید.
تو ترمینال اینو وارد کنید:

sudo nano /etc/default/tlp
حالا وارد تنظیمات tlp شدید.

برای اعمال محدودیت بروی پردازنده این مقادیرو تغییر بدید»


CPU_MAX_PERF_ON_AC=100

بجای 100 درصد عدد مورد نظرو وارد کنید.



CPU_HWP_ON_AC=balance_performance

balance_performance رو پاک کنید و default را بنویسید.



CPU_BOOST_ON_AC=1

یک رو به صفر تغییر بدید.


ENERGY_PERF_POLICY_ON_AC=performance

performance رو پاک کنید به به  default  تغییر بدید.


در اخر اگر اشتباه نکنم برای ذخیره تغییرات کلیدهای ctrl+x سپس y را باید فشار بدید تا فایل جدید ذخیره شه.

بعد از ان یک بار دیگه tlp را با تنظیمات جدید فراخوانی کنید.

sudo tlp start



اطلاعات بیشتر:
https://linrunner.de/en/tlp/docs/tlp-configuration.html


« آخرین ویرایش: 14 دی 1398، 03:10 ب‌ظ توسط md2014 »

آفلاین SLACKER

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 796
  • جنسیت : پسر
پاسخ : دماي زياد در فدورا 31
« پاسخ #16 : 15 دی 1398، 01:32 ب‌ظ »
اول tlp رو نصب کنید.

sudo apt install tlp tlp-rdw 
بعد از استارت سرویس

sudo tlp start
اونو تنظیم کنید. برای اینکار هم باید با استفاده از یک ویرایشگر متن فایل config اونو رو ادیت کنید.
تو ترمینال اینو وارد کنید:

sudo nano /etc/default/tlp
حالا وارد تنظیمات tlp شدید.

برای اعمال محدودیت بروی پردازنده این مقادیرو تغییر بدید»


CPU_MAX_PERF_ON_AC=100

بجای 100 درصد عدد مورد نظرو وارد کنید.



CPU_HWP_ON_AC=balance_performance

balance_performance رو پاک کنید و default را بنویسید.



CPU_BOOST_ON_AC=1

یک رو به صفر تغییر بدید.


ENERGY_PERF_POLICY_ON_AC=performance

performance رو پاک کنید به به  default  تغییر بدید.


در اخر اگر اشتباه نکنم برای ذخیره تغییرات کلیدهای ctrl+x سپس y را باید فشار بدید تا فایل جدید ذخیره شه.

بعد از ان یک بار دیگه tlp را با تنظیمات جدید فراخوانی کنید.

sudo tlp start



اطلاعات بیشتر:
https://linrunner.de/en/tlp/docs/tlp-configuration.html
تاثيري نداشت
اسلکور

آفلاین هومان

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1434
  • جنسیت : پسر
  • آرچ + گنوم
پاسخ : دماي زياد در فدورا 31
« پاسخ #17 : 15 دی 1398، 02:12 ب‌ظ »
tlp رو چطوری نصب کردی؟

آفلاین SLACKER

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 796
  • جنسیت : پسر
پاسخ : دماي زياد در فدورا 31
« پاسخ #18 : 15 دی 1398، 02:20 ب‌ظ »
tlp رو چطوری نصب کردی؟
sudo apt install tlp tlp-rdw 
اسلکور

آفلاین هومان

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1434
  • جنسیت : پسر
  • آرچ + گنوم
پاسخ : دماي زياد در فدورا 31
« پاسخ #19 : 15 دی 1398، 02:53 ب‌ظ »
tlp رو چطوری نصب کردی؟
sudo apt install tlp tlp-rdw
مگه فدورا نیستی؟
تو فدورا باید به جای اپت از yum استفاده کرد

آفلاین kazemie

  • Full Member
  • *
  • ارسال: 188
  • جنسیت : پسر
پاسخ : دماي زياد در فدورا 31
« پاسخ #20 : 15 دی 1398، 04:16 ب‌ظ »
tlp رو چطوری نصب کردی؟
sudo apt install tlp tlp-rdw
مگه فدورا نیستی؟
تو فدورا باید به جای اپت از yum استفاده کرد
از dnf باید استفاده کرد yum قدیمی شده ولی فکر کنم توی توزیع های دیگه هم بشه مدیر بسته توزیع دیگه را نصب کرد مثلاً توی اوبونتو میشه pacman نصب کرد ولی با مخازن خود اوبونتو

آفلاین SLACKER

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 796
  • جنسیت : پسر
پاسخ : دماي زياد در فدورا 31
« پاسخ #21 : 15 دی 1398، 04:51 ب‌ظ »
tlp رو چطوری نصب کردی؟
sudo apt install tlp tlp-rdw
مگه فدورا نیستی؟
تو فدورا باید به جای اپت از yum استفاده کرد
مینت رو نصب کردم به امید اینکه گرما حل بشه که فرقی نداشت.
اسلکور

آفلاین SLACKER

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 796
  • جنسیت : پسر
پاسخ : دماي زياد در فدورا 31
« پاسخ #22 : 15 دی 1398، 04:52 ب‌ظ »
tlp رو چطوری نصب کردی؟
sudo apt install tlp tlp-rdw
مگه فدورا نیستی؟
تو فدورا باید به جای اپت از yum استفاده کرد
از dnf باید استفاده کرد yum قدیمی شده ولی فکر کنم توی توزیع های دیگه هم بشه مدیر بسته توزیع دیگه را نصب کرد مثلاً توی اوبونتو میشه pacman نصب کرد ولی با مخازن خود اوبونتو
مینت نصب کردم. منظور نوشته هایی که گفته بود انجام دادم ولی تاثیری نداشت
اسلکور

آفلاین هومان

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1434
  • جنسیت : پسر
  • آرچ + گنوم
پاسخ : دماي زياد در فدورا 31
« پاسخ #23 : 15 دی 1398، 10:28 ب‌ظ »
tlp رو چطوری نصب کردی؟
sudo apt install tlp tlp-rdw
مگه فدورا نیستی؟
تو فدورا باید به جای اپت از yum استفاده کرد
از dnf باید استفاده کرد yum قدیمی شده ولی فکر کنم توی توزیع های دیگه هم بشه مدیر بسته توزیع دیگه را نصب کرد مثلاً توی اوبونتو میشه pacman نصب کرد ولی با مخازن خود اوبونتو
تا حالا اسم dnf رو نشنیده بودم

آفلاین SLACKER

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 796
  • جنسیت : پسر
پاسخ : دماي زياد در فدورا 31
« پاسخ #24 : 16 دی 1398، 01:58 ب‌ظ »
خمير سيليكون cpu رو پاك كردم. و اين مدل رو زدم mx-4. وقتي لپتاپ رو روشن كردم فن اخرين سرعت يعني 6200 rpm ميچرخيد. macfanctld رو دستكاري كردم ولي سرعت فن پايين نميومد. وقتي هم از خود مكبوك smc رو رست كردم چندبار فرقي نداشت همينطور فن ميچرخيد. بعد مجبوري  mbpfan رو نصب كردم سريع سرعت فن اومد روي 2000 rpm
ولي دماي سيستم هنوز همون 60 تا 65 مونده. حتي با تعويض خمير سيليكون هم بهتر نشده
الان سوال دارم. چطوري ميشه mbpfan رو تنظيم كنم روي 3000 rpm بچرخه؟
ممنون
اسلکور

آفلاین SLACKER

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 796
  • جنسیت : پسر
پاسخ : دماي زياد در فدورا 31
« پاسخ #25 : 17 اسفند 1398، 11:59 ب‌ظ »
تونستم با برنامه powertop   دمای سیستم رو بین 2 تا 5 درجه بیارم پایین
برنامه های tlp و thermald نصب هست
توی گراب هم اینها رو نوشتم intel_pstate=passive acpi_osi=Linux acpi_osi='!Windows 2012' acpi=force acpi_enforce_resources=lax
الان کاری کردم که موقع بوت سیستم تغییرات powertop اجرا بشه
فعلا دارم امتحان میکنم ۵ درجه کم شدن دمای سیستم بخاطر powertop هست یا نه
این صفحه هم بخونید خوبه:
https://forum.manjaro.org/t/howto-power-savings-setup-20180906/1445

https://wiki.archlinux.org/index.php/CPU_frequency_scaling
اسلکور

آفلاین محمد رجبی

  • Sr. Member
  • *
  • ارسال: 263
  • جنسیت : پسر
  • Debian 10.3 + XFCE
    • وبلاگ محمد رجبی
پاسخ : دماي زياد در فدورا 31
« پاسخ #26 : 18 اسفند 1398، 01:16 ق‌ظ »
احتمالا مشکل از خمیر سیلیکون هست. مطمعن نیستم ولی یه جا که رفته بودم خمیر سیلیکون کامپیوترم رو عوض کرد خیلی خوب شده. خیمیر سیلیکون عوض کردنش مهارت میخواد. اگه دستت به cpu بخوره سی پی یو میسوزه. پس ببرش یه تعمیرگاه درست و حسابی ببین چی میگه . البته فن cpu رو خودت یه چک بکن .بعضی وقت ها هم ماژول دما سنج خوب کار نمیکنه که البته این اتفاق ۱ در ۱۰۰۰ اتفاق میوفته.

آفلاین SLACKER

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 796
  • جنسیت : پسر
پاسخ : دماي زياد در فدورا 31
« پاسخ #27 : 18 اسفند 1398، 01:32 ق‌ظ »
احتمالا مشکل از خمیر سیلیکون هست. مطمعن نیستم ولی یه جا که رفته بودم خمیر سیلیکون کامپیوترم رو عوض کرد خیلی خوب شده. خیمیر سیلیکون عوض کردنش مهارت میخواد. اگه دستت به cpu بخوره سی پی یو میسوزه. پس ببرش یه تعمیرگاه درست و حسابی ببین چی میگه . البته فن cpu رو خودت یه چک بکن .بعضی وقت ها هم ماژول دما سنج خوب کار نمیکنه که البته این اتفاق ۱ در ۱۰۰۰ اتفاق میوفته.
پاسخ #24 رو بخون

اگه دستت به cpu بخوره سی پی یو میسوزه نه اینطور نیست همش حرفه تا پول بگیرن. من خودم خمیر سیلیکون رو عوض کردم
اسلکور


آفلاین SLACKER

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 796
  • جنسیت : پسر
پاسخ : دماي زياد در فدورا 31
« پاسخ #29 : 18 اسفند 1398، 02:04 ق‌ظ »
این رو بخون خوبه:
https://sakhtafzar.com/1396/06/%DA%A9%D8%A7%D9%87%D8%B4-%D8%AD%D8%B1%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D9%88%D8%A7%D8%AD%D8%AF-%D9%BE%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B2%D9%86%D8%AF%D9%87-%D9%85%D8%B1%DA%A9%D8%B2%DB%8C/
موضوع دیگری که در زمینه کاهش میزان حرارت واحد پردازنده مرکزی توسط افراد خبره و صاحب فن مطرح می‌گردد دیلید نماییدن ساختار پردازشگر است. در این حالت سطح پخش‌کننده گرمای داخلی (IHS) به‌صورت کامل از مدار چاپی واحد پردازنده مرکزی جدا و خمیر سیلیکون مستقیماً بر روی هسته‌ها و واحدهای موجود در بطن آن اعمال می‌گردد. اگرچه این روش گاهی اوقات تأثیرات بسیار چشمگیری را به ارمغان آورده و در نوع خود بسیار مثمر الثمر واقع می‌گردد، اما بروز حتی کوچک‌ترین اشتباه و سهل‌انگاری منجر به آسیب رسیدن به پردازنده و اختلال در عملکرد آن می‌گردد؛ لذا این مهم باید توسط اشخاص صاحب فن انجام پذیرفته و انجام آن توسط افراد مبتدی به‌هیچ‌عنوان توصیه نمی‌گردد.
اگه منظورت این قسمته کاری به عوض کردن خمیر سیلیکون بین سی پی یو و هیت سینک نداره
اسلکور