انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید


 خبرها، اتفاقات و تصاویر مربوط به مربوط به جشن انتشار را با هشتگ ufest1804 در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

نویسنده موضوع: مشکل در اندازه پارتیشن ها  (دفعات بازدید: 259 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین AmirZare

  • Full Member
  • *
  • ارسال: 144
  • جنسیت : پسر
مشکل در اندازه پارتیشن ها
« : 17 آبان 1397، 08:43 ق‌ظ »
سلام،
دیشب یک فایل میخواستم دانلود کنم که متوجه شدم فضا home/ پر شده.
هارد من 500g هست ممنون میشب بگید چطور باید این مشکل رو حل کنم آیا نیاز به نصب مجدد توزیع هست؟
خروجی دستور df -h --total :
λ  ~  df -h --total
Filesystem      Size  Used Avail Use% Mounted on
udev            3.9G     0  3.9G   0% /dev
tmpfs           786M  2.0M  784M   1% /run
/dev/sda2        28G   22G  4.4G  84% /
tmpfs           3.9G  293M  3.6G   8% /dev/shm
tmpfs           5.0M  4.0K  5.0M   1% /run/lock
tmpfs           3.9G     0  3.9G   0% /sys/fs/cgroup
/dev/loop0       35M   35M     0 100% /snap/gtk-common-themes/319
/dev/loop2       15M   15M     0 100% /snap/gnome-logs/43
/dev/loop3      3.8M  3.8M     0 100% /snap/gnome-system-monitor/57
/dev/loop4      295M  295M     0 100% /snap/pycharm-professional/87
/dev/loop5      2.3M  2.3M     0 100% /snap/gnome-calculator/238
/dev/loop7       13M   13M     0 100% /snap/gnome-characters/124
/dev/loop1      174M  174M     0 100% /snap/spotify/24
/dev/loop6      2.3M  2.3M     0 100% /snap/gnome-calculator/260
/dev/loop8       88M   88M     0 100% /snap/core/5548
/dev/loop10     173M  173M     0 100% /snap/spotify/21
/dev/loop9       88M   88M     0 100% /snap/core/5742
/dev/loop14     295M  295M     0 100% /snap/pycharm-professional/89
/dev/loop13     3.8M  3.8M     0 100% /snap/gnome-system-monitor/51
/dev/loop11      88M   88M     0 100% /snap/buka/2
/dev/loop15     2.3M  2.3M     0 100% /snap/gnome-calculator/222
/dev/loop16      15M   15M     0 100% /snap/gnome-logs/45
/dev/loop17      43M   43M     0 100% /snap/gtk-common-themes/701
/dev/loop20      13M   13M     0 100% /snap/gnome-characters/117
/dev/loop19     295M  295M     0 100% /snap/pycharm-professional/83
/dev/loop21      15M   15M     0 100% /snap/gnome-logs/40
/dev/loop23      13M   13M     0 100% /snap/gnome-characters/139
/dev/loop24     3.8M  3.8M     0 100% /snap/gnome-system-monitor/54
/dev/loop26     141M  141M     0 100% /snap/gnome-3-26-1604/70
/dev/loop25     141M  141M     0 100% /snap/gnome-3-26-1604/74
/dev/loop22      88M   88M     0 100% /snap/core/5662
/dev/loop12     140M  140M     0 100% /snap/gnome-3-26-1604/64
/dev/loop18     173M  173M     0 100% /snap/spotify/22
tmpfs           786M   16K  786M   1% /run/user/120
tmpfs           786M   76K  786M   1% /run/user/1000
total            44G   25G   18G  58% -
λ  ~ 

در ضمن من همون فضایی رو که برای / قرار دادم از اون برای home/ استفاده میکنم. ( دیگه یک پارتیشن  home/ جداگانه درست نمیکنم.)

آفلاین Sosha

  • High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 681
  • جنسیت : پسر
  • Only Ubuntu <3
    • نوشته های یک دوستدار گنو
پاسخ : مشکل در اندازه پارتیشن ها
« پاسخ #1 : 18 آبان 1397، 12:56 ق‌ظ »
با توجه به این که میگی /home پوشه‌ای از / هست و پارتیشن جدا نیست، پیشنهادم اینه دایرکتوری لاگ رو بررسی بکن. اگر خیلی حجم گرفته بزن محتویاتش رو حذف کن.
بهتر هم هست شما پارتیشن روتتون از هومتون جدا باشه. الان فکر کنم بخواید از اول نصب کنید کل اطلاعات هاردتون بپره
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش برو خدا رو شکر کن که با دمپایی نیومدم سراغت!

آفلاین AmirZare

  • Full Member
  • *
  • ارسال: 144
  • جنسیت : پسر
پاسخ : مشکل در اندازه پارتیشن ها
« پاسخ #2 : 18 آبان 1397، 08:56 ب‌ظ »
با توجه به این که میگی /home پوشه‌ای از / هست و پارتیشن جدا نیست، پیشنهادم اینه دایرکتوری لاگ رو بررسی بکن. اگر خیلی حجم گرفته بزن محتویاتش رو حذف کن.
بهتر هم هست شما پارتیشن روتتون از هومتون جدا باشه. الان فکر کنم بخواید از اول نصب کنید کل اطلاعات هاردتون بپره
ممنون،
اگه منظورتون مسیر var/log/ هستش؛ اون کلا یک گیگ بیشتر چیزی داخلش نداره.
من حس میکنم یک فضای زیادی به پارتیشن داده نشده یعنی اصلا مال هیچ پارتیشنی نیست.
ولی نمیدونم این رو از کجا بررسی کنم و اگه این حدسم درست هست باید چیکار کنم! ( با توجه به اینکه پارتیشن روت فقظ درست کردم فکر کنم نشه عوضش  کرد.)

آفلاین Silvio Dante

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 887
  • جنسیت : پسر
  • Arch Linux
    • وبلاگ شخصی
پاسخ : مشکل در اندازه پارتیشن ها
« پاسخ #3 : 18 آبان 1397، 09:19 ب‌ظ »
سلام
کل فضایی که در سیستم عامل در دسترس دارین 44 گیگابایت هست! با توجه به اینکه گفتین هارد دیسک‌تون ۵۰۰ گیگابایت فضا داره، بقیه‌ی فضا کجاست؟ به صورت unallocated که رهاش نکردین؟ ;D
به ما نگفته بودند ایران در زمان احمدشاه قاجار چگونه بوده است. همیشه به ما دادند، ما هم فکر کردیم باید می‌داده‌اند و تازه خیال می‌کردیم کم‌مان است باز هم می‌خواستیم!!
فریدون فرخزاد

آفلاین AmirZare

  • Full Member
  • *
  • ارسال: 144
  • جنسیت : پسر
پاسخ : مشکل در اندازه پارتیشن ها
« پاسخ #4 : 19 آبان 1397، 10:34 ب‌ظ »
سلام
کل فضایی که در سیستم عامل در دسترس دارین 44 گیگابایت هست! با توجه به اینکه گفتین هارد دیسک‌تون ۵۰۰ گیگابایت فضا داره، بقیه‌ی فضا کجاست؟ به صورت unallocated که رهاش نکردین؟ ;D
فکر کنم unallocated هست. ولی دستوری دارین که مطمئن بشم؟
نمیشه اون فضا رو به / اضافه کرد؟ :(

آفلاین Sosha

  • High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 681
  • جنسیت : پسر
  • Only Ubuntu <3
    • نوشته های یک دوستدار گنو
پاسخ : مشکل در اندازه پارتیشن ها
« پاسخ #5 : 19 آبان 1397، 10:53 ب‌ظ »
من پیشنهادم اینه که بزنیش به /home
واقعا میاز داشته باشی از اول نصب کنی اون موقع خیلی اذیت میشی :)
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش برو خدا رو شکر کن که با دمپایی نیومدم سراغت!

آفلاین ALi.pAkrohk

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 977
  • جنسیت : پسر
  • KDE Plasma 5 + Gnu OS
پاسخ : مشکل در اندازه پارتیشن ها
« پاسخ #6 : 19 آبان 1397، 10:56 ب‌ظ »
سلام
کل فضایی که در سیستم عامل در دسترس دارین 44 گیگابایت هست! با توجه به اینکه گفتین هارد دیسک‌تون ۵۰۰ گیگابایت فضا داره، بقیه‌ی فضا کجاست؟ به صورت unallocated که رهاش نکردین؟ ;D
فکر کنم unallocated هست. ولی دستوری دارین که مطمئن بشم؟
نمیشه اون فضا رو به / اضافه کرد؟ :(
خوب کار نداره که gparted رو باز کنید اون فضا رو پارتیشن بندی کنید و در /home جایگذاری کنید با دستور mount بعد هم یه fstab جدید بسازید(اگه درست نوشته باشم)
20 =! 20
با هم بیاموزیم به هم نیاموزیم.
پاک روح.(آپاراک).

آفلاین AmirZare

  • Full Member
  • *
  • ارسال: 144
  • جنسیت : پسر
پاسخ : مشکل در اندازه پارتیشن ها
« پاسخ #7 : 20 آبان 1397، 05:37 ب‌ظ »
سلام
کل فضایی که در سیستم عامل در دسترس دارین 44 گیگابایت هست! با توجه به اینکه گفتین هارد دیسک‌تون ۵۰۰ گیگابایت فضا داره، بقیه‌ی فضا کجاست؟ به صورت unallocated که رهاش نکردین؟ ;D
فکر کنم unallocated هست. ولی دستوری دارین که مطمئن بشم؟
نمیشه اون فضا رو به / اضافه کرد؟ :(
خوب کار نداره که gparted رو باز کنید اون فضا رو پارتیشن بندی کنید و در /home جایگذاری کنید با دستور mount بعد هم یه fstab جدید بسازید(اگه درست نوشته باشم)
هرچقدر فکر کردم اسم gparted رو یادم نمیومد. ممنون الان باز کردم دیدم unallocated هست.
حالا restart میکنم ببینم درست شده یا نه!

آفلاین AmirZare

  • Full Member
  • *
  • ارسال: 144
  • جنسیت : پسر
پاسخ : مشکل در اندازه پارتیشن ها
« پاسخ #8 : 20 آبان 1397، 05:50 ب‌ظ »
درست نشد! عکس پیوست شده.

آفلاین Silvio Dante

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 887
  • جنسیت : پسر
  • Arch Linux
    • وبلاگ شخصی
پاسخ : مشکل در اندازه پارتیشن ها
« پاسخ #9 : 20 آبان 1397، 11:05 ب‌ظ »
درست نشد! عکس پیوست شده.
باید mountpoint پارتیشن رو می‌ذاشتین /home و بعد فایل fstab رو از اول می‌ساختین. برای این کار فکر کنم باید حتما از توزیع زنده استفاده کنین.
به ما نگفته بودند ایران در زمان احمدشاه قاجار چگونه بوده است. همیشه به ما دادند، ما هم فکر کردیم باید می‌داده‌اند و تازه خیال می‌کردیم کم‌مان است باز هم می‌خواستیم!!
فریدون فرخزاد

آفلاین AmirZare

  • Full Member
  • *
  • ارسال: 144
  • جنسیت : پسر
پاسخ : مشکل در اندازه پارتیشن ها
« پاسخ #10 : 22 آبان 1397، 04:46 ب‌ظ »
درست نشد! عکس پیوست شده.
باید mountpoint پارتیشن رو می‌ذاشتین /home و بعد فایل fstab رو از اول می‌ساختین. برای این کار فکر کنم باید حتما از توزیع زنده استفاده کنین.
ممنون،پس دردسر زیاد داره. ( البته وقت نیست انجام بدم، از همین مشکلات هست که آدم میتونه چیزی یاد بگیره. )
اخر هفته توزیع رو عوض میکنم.  :(

آنلاین jackshepherd

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1509
  • جنسیت : پسر
پاسخ : مشکل در اندازه پارتیشن ها
« پاسخ #11 : 22 آبان 1397، 06:10 ب‌ظ »
میتونید قسمت خالی هارد رو یه پارتیشن جدا بسازید و موقع دانلود به اون پارتیشن آدرس دهی کنید.
انسانیت نسبت به دیگر انسان ها

آفلاین ALi.pAkrohk

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 977
  • جنسیت : پسر
  • KDE Plasma 5 + Gnu OS
پاسخ : مشکل در اندازه پارتیشن ها
« پاسخ #12 : 23 آبان 1397، 09:03 ق‌ظ »
درست نشد! عکس پیوست شده.
باید mountpoint پارتیشن رو می‌ذاشتین /home و بعد فایل fstab رو از اول می‌ساختین. برای این کار فکر کنم باید حتما از توزیع زنده استفاده کنین.
ممنون،پس دردسر زیاد داره. ( البته وقت نیست انجام بدم، از همین مشکلات هست که آدم میتونه چیزی یاد بگیره. )
اخر هفته توزیع رو عوض میکنم.  :(
نه اصلا زمان بر و دردسر ساز نیست صورت مسعله رو هذف نکنید.
مسیر به شکل زیر هستش که یه توزیع  Live بالا میارید و پارتیشن های خودتون رو این شکلی mount می کنید
/ ------> برای مثال در نظر می گیریم sdb1 هستش sudo mount  /dev/sdb1 /mnt
home ------> در نظر می گیریم که این پارتیشن در sdb3 هستش sudo mount /dev/sdb3 /mnt/home
خوب حالا کافیه یه fatab بسازید.
البته اگه پارتیشن بوت دارید اون رو هم باید mount بزنید.
genfstab -U -p /mnt >> /mnt/etc/fstab
« آخرین ویرایش: 23 آبان 1397، 09:07 ق‌ظ توسط ALi.pAkrohk »
20 =! 20
با هم بیاموزیم به هم نیاموزیم.
پاک روح.(آپاراک).

آنلاین jackshepherd

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1509
  • جنسیت : پسر
پاسخ : مشکل در اندازه پارتیشن ها
« پاسخ #13 : 23 آبان 1397، 10:05 ق‌ظ »
نقل‌قول
نه اصلا زمان بر و دردسر ساز نیست صورت مسعله رو هذف نکنید.
املای مسئله و حذف به این صورت درست است.
لطفا کلمات رو با املای درست به کار ببریم.shift+s در کیبورد فارسی حرف ئ را تایپ میکند.

« آخرین ویرایش: امروز ساعت 04:59 ب‌ظ توسط jackshepherd »
انسانیت نسبت به دیگر انسان ها

آفلاین Mr-virus

  • Full Member
  • *
  • ارسال: 107
  • جنسیت : پسر
پاسخ : مشکل در اندازه پارتیشن ها
« پاسخ #14 : امروز ساعت 04:38 ب‌ظ »
سلام.نیاز به نصب مجددا سیستم عامل نیست.من در آرچ بدون نصب مجددا پارتیشن home تغییر دادم.
این ببینید
https://www.tecmint.com/move-home-directory-to-new-partition-disk-in-linux/