انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید


 خبرها، اتفاقات و تصاویر مربوط به مربوط به جشن انتشار را با هشتگ ufest1804 در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

نویسنده موضوع: یک مشکل یا ویژگی  (دفعات بازدید: 421 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین mrP

  • Newbie
  • *
  • ارسال: 2
  • جنسیت : پسر
    • ----
یک مشکل یا ویژگی
« : 27 آبان 1397، 03:40 ق‌ظ »
یکی دو هفته پیش بود که رمزمو یادم رفته بود راستش من روی جفت سیستم هام گنو لینوکس دارم
اینبار دو ماهی بود که با سیستم توی خونم ارتباط بر قرار نکرده بودم.
رمزش یادم رفته بود تقریبا هیچی یادم نبود که به این فکر افتادم یه روشی رو برم که رمزو عوض کنم
اولین فکری که به ذهنم رسید جواب داد

این بود که کل سیستم رو خاموش کنم.لینوکس لایو رو بالا بیارم و بعد تک تک پارتیشن های مربوط به لینوکسمو مانت کنم
بعد با دستور خیلی خوب (سی اچ روت) وصل بشم به لینوکسم
 رمزارو عوض کنم
جالبیش این بود که هم پسورد روت رو عوض کردم
و هم دستور کل یوزر هایی که داشتم .بدون پرسیدن پسورد قبلی

این برام خیلی خوب بود که همه چیزام برگشت

این یه ویژگی میشه .یا یه مشکل ؟

حالا میخوام بدونم اگه این لپتاپ بود و دست یک ادم دیگه میافتاد چی ؟

چطوری میشه جلوشو گرفت وقتی روت(ریشه) در میونه

البته بگما . ویندوز هم انقدر راحتو قشنگ باز میشه پسوردش راحت حذف یا عوض میشه با لینوکس

ولی من میخوام بدونم فقط و یاد بگیرم

کسی روشی بلده برای جلوگیری این بگه . فقط برای دونستن بد نیست.

آفلاین ALi.pAkrohk

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1029
  • جنسیت : پسر
  • KDE Plasma 5 + Gnu OS
پاسخ : یک مشکل یا ویژگی
« پاسخ #1 : 27 آبان 1397، 03:54 ق‌ظ »
وقتی می خوای یک توزیع نصب کنی ازت پرسیده میشه ایا می خوای درایوها و اطلاعات شما رو کد گذاری کنم ؟
دقیقا دلیلش یه همچین چیزیه
20 =! 20
با هم بیاموزیم به هم نیاموزیم.
پاک روح.(آپاراک).

آفلاین mrP

  • Newbie
  • *
  • ارسال: 2
  • جنسیت : پسر
    • ----
پاسخ : یک مشکل یا ویژگی
« پاسخ #2 : 27 آبان 1397، 03:58 ق‌ظ »
یعنی کلا رمز نگاری میکنه ؟ جوری که به خود لینوکس و برنامه هاشم دسترسی نداشته باشه .

آفلاین ALi.pAkrohk

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1029
  • جنسیت : پسر
  • KDE Plasma 5 + Gnu OS
پاسخ : یک مشکل یا ویژگی
« پاسخ #3 : 27 آبان 1397، 04:36 ق‌ظ »
یعنی کلا رمز نگاری میکنه ؟ جوری که به خود لینوکس و برنامه هاشم دسترسی نداشته باشه .
نه ببین در اون صورت قبل از بالا اومدن کل هارد باید رمز وارد کنی.
و حتی اگه توزیع جدید نصب کنی یا کاربرت رو تغییر بدی هم فایل ها غیرقابل دسترس هستن و برای کاربر قبلی رمز شدن.
20 =! 20
با هم بیاموزیم به هم نیاموزیم.
پاک روح.(آپاراک).

آفلاین Silvio Dante

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1124
  • جنسیت : پسر
  • Arch Linux
    • وبلاگ شخصی
پاسخ : یک مشکل یا ویژگی
« پاسخ #4 : 27 آبان 1397، 10:19 ق‌ظ »
برای جلوگیری از این موضوع باید پارتیشن هوم‌تون رو رمزنگاری کنین. موقع نصب هر توزیعی معمولا ازتون می‌پرسه. اینطوری دیگه با کاربر روت هم حتی نمی‌تونین به اطلاعات پارتیشن هوم‌تون دسترسی داشته باشین تا زمانی که بازشون کنین.
به ما نگفته بودند ایران در زمان احمدشاه قاجار چگونه بوده است. همیشه به ما دادند، ما هم فکر کردیم باید می‌داده‌اند و تازه خیال می‌کردیم کم‌مان است باز هم می‌خواستیم!!
فریدون فرخزاد

آفلاین goloshon

  • Full Member
  • *
  • ارسال: 116
  • جنسیت : پسر
پاسخ : یک مشکل یا ویژگی
« پاسخ #5 : 27 آبان 1397، 08:54 ب‌ظ »
باسلام

من دو تا پارتیشن بیشتر ندارم(rootو home)اگر از قابلیت رمزنگاری استفاده کنم وقتی لب تاب روشن

میکنم تنظیمات مربوط به کاربر اجراع میشه؟مثل نوار افزار و بکگراند...یااول باید (home) باز

بشه؟چون تنظیمات داخل (home)هست.

اگر مشکلی پیش آمد وخواستم از (cd live)استفاده کنم چطور؟

نمیدونم منظورم رو تونستم برسونم یا نه :(

آفلاین mehdi4970

  • Jr. Member
  • *
  • ارسال: 74
  • درود بر دوستان
پاسخ : یک مشکل یا ویژگی
« پاسخ #6 : 27 آبان 1397، 10:56 ب‌ظ »
درود بر شما

تا اونجایی که من می دونم:
این مسئله از این نظر که {{اگر شما به هر سیستمی دسترسی فیزیکی داشته باشین}} کار اون سیستم تمومه ;D ;D ;D  نه مشکله... نه ویژگی.....
ولی از این نظر که سیستم عاملی همون ابتدا می زاره بصورت روت واردش بشین (مثل کالی) یه مشکل اساسیه.....
حالا این نظر شخصی بوددر حد علم اندک ...
پیشکسوت ها و اساتید نظرات بهتری ارائه می دن.......
« آخرین ویرایش: 06 اسفند 1397، 10:31 ب‌ظ توسط mehdi4970 »
پیشاپیش سپاس از نگاهتون

آفلاین y.musavi

  • Full Member
  • *
  • ارسال: 163
  • جنسیت : پسر
  • فقط سیستم عامل گنو.
پاسخ : یک مشکل یا ویژگی
« پاسخ #7 : 28 آبان 1397، 02:49 ق‌ظ »
باسلام

من دو تا پارتیشن بیشتر ندارم(rootو home)اگر از قابلیت رمزنگاری استفاده کنم وقتی لب تاب روشن

میکنم تنظیمات مربوط به کاربر اجراع میشه؟مثل نوار افزار و بکگراند...یااول باید (home) باز

بشه؟چون تنظیمات داخل (home)هست.

اگر مشکلی پیش آمد وخواستم از (cd live)استفاده کنم چطور؟

نمیدونم منظورم رو تونستم برسونم یا نه :(
خوب توضیح ندادی.
چون خوب توضیح ندادی، اینطور متوجه شدم که باید فرایند اجرای یک توزیع گنو/لینوکسی رو خوب درک نکردی. تو همین انجمن و همچنین آموزش های جادی، اینا گفته شده.
فقط اینو بدون اگر مثلا پارتیشن ریشه رو ، رمز قرار داده باشی ، برای اینکه سیستم عامل بالا بیاذ اول باید پارتیشن ریشه بالا بیاد؛ وچون تو رمز براش قرار میدی اول رمز پارتیشن ریشه رو می خاد، و بعد می پرسه کدوم کاربری و بعد رمز کاربری، بعد تنظیمات Home اعمال میشه.بعدش بکگراند و نوار ابزار کاربریت!! دیده میشه.
قبل از اینکه ازت بپرسه که کدوم کاربری و دقیقا بعد از اینکه پارتیشن ریشه رو بالا آوردی تنظیماتی رو که در مسیر /etc اعمال کردی انجام میشه.

با دیسک زنده، فقط دیسک زنده بالا میاد واگر بخواهی، بری، به پارتیشن ریشه اون سیستم عاملی که، رمز براش قرار دادی، از تو اولش رمز رو می خاد.
کلا در هر حالت ،پارتیشنی رو که رمز قرار داده باشی، قبل ورودت به اون پارتیشن، از تو رمزش رو می خاد.
« آخرین ویرایش: 28 آبان 1397، 03:30 ق‌ظ توسط y.musavi »
من حتی اگر در پوست گردو اسیر و محدود باشم باز می توانم خود را پادشاه فضای بیکران بدانم ..        هملت،نمایش ۲ ،پرده ۲

آفلاین goloshon

  • Full Member
  • *
  • ارسال: 116
  • جنسیت : پسر
پاسخ : یک مشکل یا ویژگی
« پاسخ #8 : 28 آبان 1397، 08:10 ب‌ظ »
باسلام

نقل‌قول
خوب توضیح ندادی.

نقل‌قول
اگر مثلا پارتیشن ریشه رو ، رمز قرار داده باشی ، برای اینکه سیستم عامل بالا بیاذ اول باید پارتیشن ریشه بالا بیاد؛ وچون تو رمز براش قرار میدی اول رمز پارتیشن ریشه رو می خاد، و بعد می پرسه کدوم کاربری و بعد رمز کاربری، بعد تنظیمات Home اعمال میشه.بعدش بکگراند و نوار ابزار کاربریت!! دیده میشه.

نقل‌قول
با دیسک زنده، فقط دیسک زنده بالا میاد واگر بخواهی، بری، به پارتیشن ریشه اون سیستم عاملی که، رمز براش قرار دادی، از تو اولش رمز رو می خاد.
کلا در هر حالت ،پارتیشنی رو که رمز قرار داده باشی، قبل ورودت به اون پارتیشن، از تو رمزش رو می خاد.

باوجودی که خوب توضیح ندادم جوابی که دادید همونی بود که میخواستم بدونم ;D
 
سپاس