انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید


 خبرها، اتفاقات و تصاویر مربوط به مربوط به جشن انتشار را با هشتگ ufest1804 در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

نویسنده موضوع: راهنمای تایپ با صفحه کلید فارسی استاندارد  (دفعات بازدید: 114475 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین امیرمهری

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1265
  • جنسیت : پسر
  • درورد بر اوبونتو
برای تایپ

 پ        کلید M

 ژ         کلید  Shift + C

 ؛          کلید  Shift+'

 ،          کلید Shift+ 7

 «         کلید  Shift + L

 »         کلید  Shift+K

تشديد     کلید Shift+I

 ئ         کلید Shift+S مثل « ارائه»

ی کوچک       کلید Shift+N مثل «همهٔ»

 ء         کلید Shift+M مثل «انشاء»

 أ          کلید Shift+G مثل«مسأله»

 إ          کلید Shift+F مثل «إن شاء»

 ؤ         کلید Shift+A

تنوين فتحه  ًً       کلید Shift+R

تنوين ضمه ٌ           کلید Shift+W

تنوين كسره ٍ           کلید Shift+E

 ٫          کلید Shift+ 3 مثل ۳٫۲۰۰

 ـ          کلید Shift+F مثل «سـلام»

حرف غیر آخر کلید ` مثل «د‍ا»

نیم‌فاصله  کلید  Shift + Space

نیم‌فاصله  کلید  Shift + B



منبع

http://open-document.blogspot.com/2009/12/blog-post_14.html
« آخرین ویرایش: 05 اردیبهشت 1389، 09:00 ق‌ظ توسط amir mehri »
خداحافظ وبلاگ نويسي

من كاربر حرفه اي لينوكس نيستم
فقط خوب جستجو ميكنم.

آفلاین soooot

  • Full Member
  • *
  • ارسال: 168
اونوقت چطوری میشه اعداد رو فارسی تایپ کرد؟
مثال:
عدد انگلیسی:   1 2 3
عدد فارسی:     ۱ ۲ ۳
به فونت هم هیچ ربطی نداره.

آفلاین سعید رسولی

  • ilius, saeedgnu
  • عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1534
  • جنسیت : پسر
اونوقت چطوری میشه اعداد رو فارسی تایپ کرد؟
مثال:
عدد انگلیسی:   1 2 3
عدد فارسی:     ۱ ۲ ۳
به فونت هم هیچ ربطی نداره.
اگه layout کیبورد رو روی Iran تنظیم کرده باشید(که احتمالاً همینطور هست) با کلیدهای بالای کیبورد، ارقام فارسی تایپ میشه(ولی با num pad انگلیسی تایپ میشه)
ولی اگه layout کیبورد رو روی Iran Pro Keypad تنظیم کنید، هم با کلیدهای بالای کیبورد و هم با کلیدهای num pad ارقام فارسی تایپ می‌شن(یعنی برای تایپ ارقام انگلیسی مجبورید layout رو به انگلیسی یا همون USA تغییر بدید)

آفلاین مهدی...

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 997
  • جنسیت : پسر
  • http://Mearaji.ir
    • وبلاگم

آفلاین xacahn

  • Newbie
  • *
  • ارسال: 1
agha ma farsi ro ham nasb kardam
vali yeki behem bege chejori bine eng o farsi change konam??

to windows ba ctrl+alt+shift in karo mikardim

inja chetori?

آفلاین مهدی...

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 997
  • جنسیت : پسر
  • http://Mearaji.ir
    • وبلاگم
سلام
اولا فینگلیش ممنوعه ;) (مشکلت که حل شد ویرایشش کن)
ثانیا واسه مشکلت یه سری به اینجا بزن....

پ.ن: یادمون باشه با کمی جستجو همیشه به جواب میرسیم...

آفلاین rosenth

  • Jr. Member
  • *
  • ارسال: 35
  • جنسیت : پسر
    • kanani www
پاسخ به: راهنمای تایپ با صفحه کلید فارسی استاندارد
« پاسخ #6 : 04 اردیبهشت 1389، 08:50 ب‌ظ »
توی ویندوز (دام ذله) وقتی عدد فارسی مینوشتیم،‌باز به عنوان عدد میشناختش.
ولی اینجا عدد رو به عنوان یه کاراکتر دیگه میشناسه. مثلا وقتی توی یه برنامه که با دیتابیس کار میکنه ، عدد وارد میکنم، دیتا بیس فکر میکنه این رشته هست. چیکار کنم اعداد فارسی هم عدد حساب شن؟  :-({|=
Get rid of Inertia by Sharing

آفلاین مهدی...

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 997
  • جنسیت : پسر
  • http://Mearaji.ir
    • وبلاگم
پاسخ به: راهنمای تایپ با صفحه کلید فارسی است
« پاسخ #7 : 04 اردیبهشت 1389، 09:12 ب‌ظ »
سلام
فکر کنم لایه صفحه کلید رو روی Iran Pro بزاری درست میشه...
-----
ویرایش: ببخشید، درستش رو دوستان نوشتند.
« آخرین ویرایش: 05 اردیبهشت 1389، 02:38 ب‌ظ توسط مهدی... »

آفلاین دانیال بهزادی

  • ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 12592
  • جنسیت : پسر
  • Urahara Kiesuke
    • صفحهٔ ویکی
پاسخ به: راهنمای تایپ با صفحه کلید فارسی استاندارد
« پاسخ #8 : 04 اردیبهشت 1389، 11:14 ب‌ظ »
توی ویندوز (دام ذله) وقتی عدد فارسی مینوشتیم،‌باز به عنوان عدد میشناختش.
ولی اینجا عدد رو به عنوان یه کاراکتر دیگه میشناسه. مثلا وقتی توی یه برنامه که با دیتابیس کار میکنه ، عدد وارد میکنم، دیتا بیس فکر میکنه این رشته هست. چیکار کنم اعداد فارسی هم عدد حساب شن؟  :-({|=

در سیستم عامل منافذ شما اصلا نمی‌تونی عدد فارسی بنویسی. اون چندجایی هم که عددها رو فارسی می بینی برا اثر توهمه و واقعا اعدادت انگلیسی هستن. خب چون دیتابیس بر اساس زبان انگلیسی نوشته شده طبیعیه که با اعداد انگلیسی هم کار می‌کنه. با این حال با تنظیم layout صفحه کلید روی iran می‌تونین با کلیدهای ماشین‌حسابی عددهای انگلیسی رو وارد کنین
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین Caesar

  • Sr. Member
  • *
  • ارسال: 383
  • جنسیت : پسر
    • A Virtual World for Learninig English
پاسخ به: راهنمای تایپ با صفحه کلید فارسی استاندارد
« پاسخ #9 : 04 اردیبهشت 1389، 11:39 ب‌ظ »
نقل‌قول
همزه       کلید Shift+N مثل «همهٔ»
البته اسم این همزه نیست. این شکل کوچک‌شده‌ی «ی» هست. اصلا به خاطر این از برنامه‌ی درسی مدارس حذف شد که به اشتباه اون رو «همزه» قلمداد می‌کردند.
ممنون می‌شم تصحیح کنید...

آفلاین سعید رسولی

  • ilius, saeedgnu
  • عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1534
  • جنسیت : پسر
پاسخ به: راهنمای تایپ با صفحه کلید فارسی استاندارد
« پاسخ #10 : 05 اردیبهشت 1389، 09:38 ق‌ظ »
توی ویندوز (دام ذله) وقتی عدد فارسی مینوشتیم،‌باز به عنوان عدد میشناختش.
ولی اینجا عدد رو به عنوان یه کاراکتر دیگه میشناسه. مثلا وقتی توی یه برنامه که با دیتابیس کار میکنه ، عدد وارد میکنم، دیتا بیس فکر میکنه این رشته هست. چیکار کنم اعداد فارسی هم عدد حساب شن؟  :-({|=

در سیستم عامل منافذ شما اصلا نمی‌تونی عدد فارسی بنویسی. اون چندجایی هم که عددها رو فارسی می بینی برا اثر توهمه و واقعا اعدادت انگلیسی هستن. خب چون دیتابیس بر اساس زبان انگلیسی نوشته شده طبیعیه که با اعداد انگلیسی هم کار می‌کنه. با این حال با تنظیم layout صفحه کلید روی iran می‌تونین با کلیدهای ماشین‌حسابی عددهای انگلیسی رو وارد کنین

دقیقاً. توی هیچ جای ویندوز نمیشه عددهای فارسی تایپ کرد (حتی توی word) بلکه همهٔ عددها انگلیسی هستن ولی به کاربر انگلیسی نمایش داده میشن!!! مثلاً توی word عددهایی رو تایپ کنید و فایل رو بدید به یه نفر دیگه، با ورد (یا هر ورد پروسسور دیگه‌ای) باز کنه ممکنه اون عددها رو انگلیسی ببینه!! یعنی به تنظیمات word بستگی داره نه به خود سند!! مسخره‌ست نه؟
ولی توی لینوکس می‌تونید هم عددهای انگلیسی تایپ کنید هم فارسی تایپ کنید (که طبیعیه عددهای فارسی توسط دیتابیس بعنوان رشته شناخته میشن). توی چیدمان کیبورد Iran با کلید num pad عددهای فارسی تایپ میشن و با کلیدهای بالا، عددهای انگلیسی. ولی توی چیدمان Iran Pro Keypad با هر دوش عددهای فارسی تایپ میشه (برای تایپ عددهای انگلیسی باید چیدمان کیبورد عوض بشه)

در ضمن دانیال جان: اسم رو ترجمه نمی‌کنن، پس لطفاً بجای «ویندوز» ننویسید «پنجره‌ها» و «منافذ»  و «سوراخ سمبه» و...  ;D
« آخرین ویرایش: 05 اردیبهشت 1389، 09:41 ق‌ظ توسط سعید رسولی (ilius) »

آفلاین rosenth

  • Jr. Member
  • *
  • ارسال: 35
  • جنسیت : پسر
    • kanani www
پاسخ به: راهنمای تایپ با صفحه کلید فارسی استاندارد
« پاسخ #11 : 05 اردیبهشت 1389، 09:47 ق‌ظ »
خب همین قابلیت ویندوز خوبه دیگه. عدد فارسی که سیستم نشناسدش به چه درد برنامه من میخوره؟
یه توزیع دیگه معرفی کنید که این مشکل رو نداشته باشه و من برنامه م رو اونجا اجرا کنم. مرسی
Get rid of Inertia by Sharing

آفلاین دانیال بهزادی

  • ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 12592
  • جنسیت : پسر
  • Urahara Kiesuke
    • صفحهٔ ویکی
پاسخ به: راهنمای تایپ با صفحه کلید فارسی استاندارد
« پاسخ #12 : 05 اردیبهشت 1389، 10:13 ق‌ظ »
قریب به اتفاق سیستم‌عامل های موجود در سرتاسر گیتی از صفحه کلید استاندارد استفاده می‌کنن (به جز و*ند*ز). اگه مشکل شما فقط با اعداده می‌تونین layout صفحه کلید رو همون طور که در بالا گفته شد تغییر بدین
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین امیر و

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 791
  • جنسیت : پسر
  • Google is your friend
پاسخ به: راهنمای تایپ با صفحه کلید فارسی است
« پاسخ #13 : 05 اردیبهشت 1389، 10:53 ق‌ظ »
آقا مفید بود.

مرسی.

فقط یه چیزی ... Shift+F چند تا کار میکنه ؟ من اون اولیشو لازم دارم ...
« آخرین ویرایش: 05 اردیبهشت 1389، 10:55 ق‌ظ توسط امیـر وارسـته »

آفلاین rosenth

  • Jr. Member
  • *
  • ارسال: 35
  • جنسیت : پسر
    • kanani www
پاسخ به: راهنمای تایپ با صفحه کلید فارسی استاندارد
« پاسخ #14 : 05 اردیبهشت 1389، 01:45 ب‌ظ »
قریب به اتفاق سیستم‌عامل های موجود در سرتاسر گیتی از صفحه کلید استاندارد استفاده می‌کنن (به جز و*ند*ز). اگه مشکل شما فقط با اعداده می‌تونین layout صفحه کلید رو همون طور که در بالا گفته شد تغییر بدین

حرفا میزنینا!
وقتی با یه برنامه فارسی کار میکنم، بیام اعداد رو انگلسیس وارد کنم؟ زکی!
درسته که من فقط با اوبونتو کار میکنم و ویندوز ندارم. ولی اونقدر افراطی نیستم که نگم قریب به اتفاق اکثر مردم جهان از ویندوز استفاده میکنن. یعنی چی؟ ویندوز میدونه افراد مبتدی نباید اعدادشون رو به یه زبون دیگه وارد کنن. پس میاد یه راه حل درست نشون میده
Get rid of Inertia by Sharing