انجمن‌های فارسی اوبونتو

کمک و پشتیبانی => سخت‌افزار => نویسنده: Dr.Code در 01 تیر 1401، 05:59 ب‌ظ

عنوان: نصب دبیان روی سیستم قدیمی
ارسال شده توسط: Dr.Code در 01 تیر 1401، 05:59 ب‌ظ
سلام بروبچ
یه لپ تاپ fujitsu siemens amilo دارم که فقط سی دی ویندوز XP خودش رو با یه کینگ پک قدیمی گردو رو می‌تونه بوت کنه
هاردش رو در آوردم و به صورت اکسترنال به سیستم اصلی وصل کردم و با یه نرم افزار ویندوزی به اسم win to hdd ویندوز۷ رو روش نصب کردم و از عملکردش راضی نیستم

حالا دو سوال:
۱. اگر اینستالر دبیان رو روی سیستم اصلی بوت کنم و روی هارد نصب کنم آیا بدون دخالت توی بایوس و اطلاعات سیستم اصلی می‌تونه کار رو در بیاره و توی لپ تاپ قدیمی [اگر بوت شد] با درایور ها به مشکل نمیخوره؟

۲. نرم افزاری هست که بتونه ایزو دبیان رو روی هارد نصب کنه و وقتی با لپ تاپ بوت کردم درایور ها رو نصب کنه و به مشکل نخوره؟
عنوان: پاسخ : نصب دبیان روی سیستم قدیمی
ارسال شده توسط: جادی در 02 تیر 1401، 03:16 ب‌ظ
شکل سوال مبتنی بر «آیا اینکار رو بکنم به مشکل بر نمی خورم؟» سوال خوبی نیست.
هیچ کس نمی تونه بگه به مشکل بر میخوری یا نه (: بهتره تست کنی و ببینی چی می شه و به چی می گی مشکل. ممکنه یکی به اینکه بلوتوثش کار نکنه بگه مشکل و یکی به اینکه هایبرنیت درست نباشه (: تست کن ببین چی می شه (: به همین باحالی.
عنوان: پاسخ : نصب دبیان روی سیستم قدیمی
ارسال شده توسط: Dr.Code در 02 تیر 1401، 04:44 ب‌ظ
شکل سوال مبتنی بر «آیا اینکار رو بکنم به مشکل بر نمی خورم؟» سوال خوبی نیست.
هیچ کس نمی تونه بگه به مشکل بر میخوری یا نه (: بهتره تست کنی و ببینی چی می شه و به چی می گی مشکل. ممکنه یکی به اینکه بلوتوثش کار نکنه بگه مشکل و یکی به اینکه هایبرنیت درست نباشه (: تست کن ببین چی می شه (: به همین باحالی.

۲. نرم افزاری هست که بتونه ایزو دبیان رو روی هارد نصب کنه…
عنوان: پاسخ : نصب دبیان روی سیستم قدیمی
ارسال شده توسط: Dragon- در 02 تیر 1401، 04:57 ب‌ظ
۱. اگر اینستالر دبیان رو روی سیستم اصلی بوت کنم و روی هارد نصب کنم آیا بدون دخالت توی بایوس و اطلاعات سیستم اصلی می‌تونه کار رو در بیاره
از اونجایی که قدیمیه، باید توی حالت legacy بوت بشه. در این حالت، بوتلودر روی سکتور‌های اول هارد قرار می‌گیره و معمولا بازم نیست کار خاصی انجام بدید تا سیستم‌عامل بوت بشه. ولی ممکنه توی تنظیمات bios، بوت از روی هارد غیرفعال شده باشه و دبیان بوت نشه. در این حالت لازمه وارد تنظیمات bios بشید و اون رو تغییر بدید. ولی خیلی کم پیش میاد اینجوری باشه.

نقل‌قول
و توی لپ تاپ قدیمی [اگر بوت شد] با درایور ها به مشکل نمیخوره؟
دو حالت داره.

۱- همه درایور‌های مورد نیاز همراه کرنل هست و لازم نیست کار خاصی انجام بدید. در این لپ‌تاپ باید کار کنه.

۲- قسمتی از درایور‌ها به دلیل قدیمی بودن لپ‌تاپ یا همراه کرنل لینوکس نیستند یا اینکه کلا از کرنل حذف شدند. در این حالت ممکنه به مشکلاتی بخورید که به راحتی حل نمیشن.

نقل‌قول
۲. نرم افزاری هست که بتونه ایزو دبیان رو روی هارد نصب کنه و وقتی با لپ تاپ بوت کردم درایور ها رو نصب کنه و به مشکل نخوره؟
می‌تونید هارد رو جدا و به یه کامپیوتر دیگه متصل کنید.
بعد خودتون دستی هارد رو پارتیشن‌بندی کنید، فایل‌سیستم‌های مورد نیاز رو بسازید و یه جا سوارشون کنید.
بعد با deboostrap یه base system مبتنی بر دبیان، دوان، اوبونتو یا کالی نصب و پیکربندی کنید.
در آخر هم بوتلودر رو روی هارد نصب کنید تا بشه سیستم‌عامل رو بوت کرد.

درایور‌ها تقریبا همیشه همراه خود کرنل هستند. به نصب جدا نیاز ندارند.
اگه همراه کرنل نباشن، دو حالت پیش میاد
۱- افرادی نشستن، درایور‌ها رو پیدا کردند و در قالب یه dkms موجوده که نصب کنید. در این حالت نصب اونها معمولا خیلی سخت نیست.

۲- dkms بروی اون نیست و خودتون باید اون رو برای کرنل کامپایل کنید. این مورد بسته به اینکه درایور چقدر پیچیده و بزرگ هست، می‌تونه کار سختی باشه.
عنوان: پاسخ : نصب دبیان روی سیستم قدیمی
ارسال شده توسط: Dr.Code در 02 تیر 1401، 05:30 ب‌ظ
اوکی ممنون
باید ببینم چی میشه...

بعد یه سوال
روی لپ تاپ یه برچسب سریال نامبر بوده که وقتی میخوای با سی دی ویندوز خودش نصب کنی لازم داره
اون برچسب پوسیده و مخدوش شده نمیشه اون سریال رو از جایی دید؟
عنوان: پاسخ : نصب دبیان روی سیستم قدیمی
ارسال شده توسط: ali-n در 02 تیر 1401، 09:04 ب‌ظ
نقل‌قول
روی لپ تاپ یه برچسب سریال نامبر بوده که وقتی میخوای با سی دی ویندوز خودش نصب کنی لازم داره
چیز خاصی نیست لایسنس ویندوزه، و احتمالا با خرید لپ تاپ بهت یدونه لایسنس ویندوز xp دادن، نمیدونم ویندوز xp بدون لایسنس کار میکنه یا نه، ولی میشه ویندوز xp کرک کرد مثل ویندوز های دیگه، که البته از نظر خیلیا کار اخلاقی نیست
عنوان: پاسخ : نصب دبیان روی سیستم قدیمی
ارسال شده توسط: Dr.Code در 03 تیر 1401، 01:12 ق‌ظ
نقل‌قول
روی لپ تاپ یه برچسب سریال نامبر بوده که وقتی میخوای با سی دی ویندوز خودش نصب کنی لازم داره
چیز خاصی نیست لایسنس ویندوزه، و احتمالا با خرید لپ تاپ بهت یدونه لایسنس ویندوز xp دادن، نمیدونم ویندوز xp بدون لایسنس کار میکنه یا نه، ولی میشه ویندوز xp کرک کرد مثل ویندوز های دیگه، که البته از نظر خیلیا کار اخلاقی نیست
موقع نصب حتما میخواد و اجازه نصب نمیشه
جدی یه لاینسس ساده هست؟
عنوان: پاسخ : نصب دبیان روی سیستم قدیمی
ارسال شده توسط: ali-n در 03 تیر 1401، 02:57 ق‌ظ
موقع نصب حتما میخواد و اجازه نصب نمیشه
جدی یه لاینسس ساده هست؟
احتمالا ویندوز اکس‌پی سخت گیر تر بوده..
اره! تاحالا شنیدی میگن که لپ تاپ هایی که روشون ویندوزه گرون ترن؟! دقیقا بخاطر همینه قیمت لایسنس ویندوز میفته روش! لپ تاپ داداش منم یه لایسنس ویندوز داشت، فک کنم لپ تاپ منم ویندوز۷ لایسنسش داشت، اگه مشکلی نداری میتونی با یه جست و جو ساده تو اینترنت کلی لایسنس ویندوز اکس‌پی گیر بیاری ::)
عنوان: پاسخ : نصب دبیان روی سیستم قدیمی
ارسال شده توسط: Dr.Code در 03 تیر 1401، 03:43 ق‌ظ
موقع نصب حتما میخواد و اجازه نصب نمیشه
جدی یه لاینسس ساده هست؟
احتمالا ویندوز اکس‌پی سخت گیر تر بوده..
اره! تاحالا شنیدی میگن که لپ تاپ هایی که روشون ویندوزه گرون ترن؟! دقیقا بخاطر همینه قیمت لایسنس ویندوز میفته روش! لپ تاپ داداش منم یه لایسنس ویندوز داشت، فک کنم لپ تاپ منم ویندوز۷ لایسنسش داشت، اگه مشکلی نداری میتونی با یه جست و جو ساده تو اینترنت کلی لایسنس ویندوز اکس‌پی گیر بیاری ::)
جالبه.
لاینسس های توی اینترنت بهش کار نمیکنه
عنوان: پاسخ : نصب دبیان روی سیستم قدیمی
ارسال شده توسط: Mehr32 در 03 تیر 1401، 02:53 ب‌ظ
بحث عوض شد ؟
مگه دبیان نمیخواستید نصب کنید ؟ دبیان که لاینس نمیخواد !  :D
عنوان: پاسخ : نصب دبیان روی سیستم قدیمی
ارسال شده توسط: Dr.Code در 03 تیر 1401، 03:14 ب‌ظ
بحث عوض شد ؟
مگه دبیان نمیخواستید نصب کنید ؟ دبیان که لاینس نمیخواد !  :D
بوت نمیکنه!
دنبال یه روشی هستم ویندوز خودش رو بریزم
عنوان: پاسخ : نصب دبیان روی سیستم قدیمی
ارسال شده توسط: Mehr32 در 03 تیر 1401، 03:20 ب‌ظ
دبیان رو نمیکشه !
عجب چیزیه ! ایزینایی که حیفم نمیاد دل و رودشو بریزم بیرون  ;D بگذریم !
ویکی توزیع سبک
برید دوتا از اون سبک هاش هست یکیشون هم زیاد زشت نیست
 
عنوان: پاسخ : نصب دبیان روی سیستم قدیمی
ارسال شده توسط: Dr.Code در 03 تیر 1401، 03:34 ب‌ظ
دبیان رو نمیکشه !
عجب چیزیه ! ایزینایی که حیفم نمیاد دل و رودشو بریزم بیرون  ;D بگذریم !
ویکی توزیع سبک
برید دوتا از اون سبک هاش هست یکیشون هم زیاد زشت نیست
 
بوت نمیکنه!
یکم بایوسش ایراد داره از ۴، ۵ سال پیش
عنوان: پاسخ : نصب دبیان روی سیستم قدیمی
ارسال شده توسط: Mehr32 در 03 تیر 1401، 03:41 ب‌ظ
خوب درست کن ؟
عنوان: پاسخ : نصب دبیان روی سیستم قدیمی
ارسال شده توسط: Dr.Code در 03 تیر 1401، 05:01 ب‌ظ
خوب درست کن ؟
دیگه بدرد نمیخوره می‌خوام رمش رو در بیارم اگه به سیستم خودم بخوره به سیستم خودم وصلش کنم
عنوان: پاسخ : نصب دبیان روی سیستم قدیمی
ارسال شده توسط: Mehr32 در 03 تیر 1401، 05:07 ب‌ظ
براچی به درد نخوره
اون بیست سال دیگه کار میکنه
نکن !
عنوان: پاسخ : نصب دبیان روی سیستم قدیمی
ارسال شده توسط: ali-n در 03 تیر 1401، 10:59 ب‌ظ
مطمئنی مشکلی داره؟ ویندوز  هم یه سیستم عامل عادی دبیان هم همینطور، مگه میشه ویندوز از فلش بوت بشه و دبیان نشه ??? یکم مشکل دقیق تر بیان کن، مثلا دبیان چطوری بوت نمیشه؟ با ونتوی یا با چی؟ احتمالا efi پشتیبانی نمیکنه و باید به صورت بایوس دبیان روی فلش ریخته بشه

نقل‌قول
لاینسس های توی اینترنت بهش کار نمیکنه
نمیدونم، من قبلا همینطوری یه ویندوز xp ریختم رو ماشین مجازی و بعد چند تا کد یکیش کار کرد
عنوان: پاسخ : نصب دبیان روی سیستم قدیمی
ارسال شده توسط: Dr.Code در 04 تیر 1401، 01:11 ق‌ظ
مطمئنی مشکلی داره؟ ویندوز  هم یه سیستم عامل عادی دبیان هم همینطور، مگه میشه ویندوز از فلش بوت بشه و دبیان نشه ??? یکم مشکل دقیق تر بیان کن، مثلا دبیان چطوری بوت نمیشه؟ با ونتوی یا با چی؟ احتمالا efi پشتیبانی نمیکنه و باید به صورت بایوس دبیان روی فلش ریخته بشه

نقل‌قول
لاینسس های توی اینترنت بهش کار نمیکنه
نمیدونم، من قبلا همینطوری یه ویندوز xp ریختم رو ماشین مجازی و بعد چند تا کد یکیش کار کرد
طبیعیه که با لینوکس سازگاری ندارد
ونتوی روش بوت نمیشه.
عنوان: پاسخ : نصب دبیان روی سیستم قدیمی
ارسال شده توسط: Mehr32 در 04 تیر 1401، 09:17 ق‌ظ
جان ؟
مردم رو یک چیز هایی گنو نصب میکنند که ادم شاخ درمیاره بعد میگه پشتیبانی نمیکنه ؟ بوت که باید بشه حالا درست کار نمیکنه
بهانه نیار خیلی دوست داری رمش رو بردار یک حل شد به موضوع اضافه کن  :D