انجمن‌های فارسی اوبونتو

کمک و پشتیبانی => سخت‌افزار => نویسنده: Alireza_Zangooei در 31 خرداد 1401، 10:55 ب‌ظ

عنوان: cdrom (بسته شد)
ارسال شده توسط: Alireza_Zangooei در 31 خرداد 1401، 10:55 ب‌ظ
سلام
قبلا که ویندوز داشتم خوب بود اما از وقتی اوبونتو نصب کردم هیج سی دی خونده نمیشه و mount دستی هم نمیشه ؟ (چه سی دی خالی که توش پاورپویینتی چیزیه چه سی دی که توش نرم افزار هست)
الان یه سی دی خریدم توش سیستم عامل هست توی بایوس شناسایی نمیشه نمیدونم مشکل همینه یا از سی دی .
اگه میشه کمک کنید ممنون 🌷
عنوان: پاسخ : cdrom
ارسال شده توسط: Alireza_Zangooei در 01 تیر 1401، 10:46 ق‌ظ
بررسی کردم شاید مشکل سخت افزاری باشه
باید ببینم
جهت اطلاع نامناسب معذرت میخوام
عنوان: پاسخ : cdrom
ارسال شده توسط: hartin در 01 تیر 1401، 12:20 ب‌ظ
یه توزیع رو از سایت اصلیش دانلود رو فلش بوت کن ببین درست میشه یا نه شاید مشکل از درایو سی دی هست
عنوان: پاسخ : cdrom
ارسال شده توسط: Dr.Code در 01 تیر 1401، 12:24 ب‌ظ
سلام
سی دی رام خرابه
معمولاً هنگام نصب سیستم عامل با سی دی رام چون فشار زیادی بهش میاد لنزش خراب میشه
یه سی دی رو بزار توش و دستگاه رو مجبور کن کار کنه، (حدود ۵ دقیقه) سی دی رام رو دستی باز کن(یه حفره کنارش هست که باید یه چیز نازک داخلش بره)
 (مواظب باش گیر نکنه، بهش فشار نیار اگه به دسته گیر کنه خیلی نرم باز میشه) باز کن و سی دی رو در بیار و بو کن
اگه بو بد میداد خرابه اگه بو نمی‌داد لنزش ضعیف شده که باید سی دی رام رو باز کنی کنار لنز یه پیچ مانند هست که حساسیت رو تغییر میده به جهت خلاف عقربه ساعت (سفت کن) بچرخون تا حساسیتش زیاد بشه
مواظب باش دستت به لنز نخوره چون زود خراب میشه

اگه توی این کار مهارت نداری به خدمات سخت افزاری بده چون ممکنه نتونی دوبار سی دی رام رو اسمبل کنی و من هیچ مسئولیتی بر عهده نمیگیرم
عنوان: پاسخ : cdrom
ارسال شده توسط: Mehr32 در 01 تیر 1401، 12:34 ب‌ظ
سلام
سی دی رام خرابه
معمولاً هنگام نصب سیستم عامل با سی دی رام چون فشار زیادی بهش میاد لنزش خراب میشه
یه سی دی رو بزار توش و دستگاه رو مجبور کن کار کنه، (حدود ۵ دقیقه) سی دی رام رو دستی باز کن(یه حفره کنارش هست که باید یه چیز نازک داخلش بره) باز کن و سی دی رو در بیار و بو کن
اگه بو بد میداد خرابه اگه بو نمی‌داد لنزش ضعیف شده که باید سی دی رام رو باز کنی کنار لنز یه پیچ مانند هست که حساسیت رو تغییر میده به جهت خلاف عقربه ساعت (سفت کن) بچرخون تا حساسیتش زیاد بشه
مواظب باش دستت به لنز نخوره چون زود خراب میشه

اگه توی این کار مهارت نداری به خدمات سخت افزاری بده چون ممکنه نتونی دوبار سی دی رام رو اسمبل کنی و من هیچ مسئولیتی بر عهده نمیگیرم
جان ؟ با بو تشخیص خرابی میدید ؟
ممکنه لنز کثیف شده باشه یک نگاه بندازید اگه کثیف بود یا حتی یکم گرد و خاک داشت با دستمال عینک تمیز  الکلی پاک کنید
منظورشون از پیچ یک ولوم (دیمر) است که کوچیکه ممکنه دورش پلاستیکی باشه مصل پیچ پهار سو یا اینکه تمام فلزی باشه
عنوان: پاسخ : cdrom
ارسال شده توسط: Dr.Code در 01 تیر 1401، 12:40 ب‌ظ
معمولاً لنز سی دی رام خراب میشه و اگه خراب بشه بعد از کار کردن بوی وحشتناک بدی (خودم عاشقشم) میده
اینو تجربه کردم
عنوان: پاسخ : cdrom
ارسال شده توسط: hartin در 01 تیر 1401، 12:45 ب‌ظ
در کل توصیه میشه توزیع رو با فبش از سایت خودش نصب کنید سی دی های آماده ایراد خیلی دارن
عنوان: پاسخ : cdrom
ارسال شده توسط: Alireza_Zangooei در 01 تیر 1401، 12:49 ب‌ظ
یه توزیع رو از سایت اصلیش دانلود رو فلش بوت کن ببین درست میشه یا نه شاید مشکل از درایو سی دی هست
کالی دارم
توی اونم چیزی نفهمیدم
عنوان: پاسخ : cdrom
ارسال شده توسط: Alireza_Zangooei در 01 تیر 1401، 12:50 ب‌ظ
سلام
سی دی رام خرابه
معمولاً هنگام نصب سیستم عامل با سی دی رام چون فشار زیادی بهش میاد لنزش خراب میشه
یه سی دی رو بزار توش و دستگاه رو مجبور کن کار کنه، (حدود ۵ دقیقه) سی دی رام رو دستی باز کن(یه حفره کنارش هست که باید یه چیز نازک داخلش بره)
 (مواظب باش گیر نکنه، بهش فشار نیار اگه به دسته گیر کنه خیلی نرم باز میشه) باز کن و سی دی رو در بیار و بو کن
اگه بو بد میداد خرابه اگه بو نمی‌داد لنزش ضعیف شده که باید سی دی رام رو باز کنی کنار لنز یه پیچ مانند هست که حساسیت رو تغییر میده به جهت خلاف عقربه ساعت (سفت کن) بچرخون تا حساسیتش زیاد بشه
مواظب باش دستت به لنز نخوره چون زود خراب میشه

اگه توی این کار مهارت نداری به خدمات سخت افزاری بده چون ممکنه نتونی دوبار سی دی رام رو اسمبل کنی و من هیچ مسئولیتی بر عهده نمیگیرم
سعی میکنم
یه نکته این که وقتی چیزی واردش میکنم صدای چرخشی چیزی نمیاد
راستش از سی دی که سیستم عاملی نصب نکردم ولی یه بار کیس رو باز کردم تمیزکاری کردم شاید اونموقع زدم داغونش کردم
نگا میندازم ولی احتمالا میدم خدمات سخت افزاری
تشکر
عنوان: پاسخ : cdrom
ارسال شده توسط: Dragon- در 01 تیر 1401، 01:43 ب‌ظ
اصلا cd rom/dvd rom شناسایی میشه؟ می‌تونید اون رو خروجی lsblk ببینید؟

توی گزارش‌های کرنل، دنبال خطا‌ها و اخطار‌ها بگرید، اگه مشکل سخت‌افزاری باشه، ممکنه اونجا توسط کرنل گزارش بشه.
sudo dmesg --level err
sudo dmesg --level warn

شاید وقتی کیس کامپیوتر رو باز کردید، اشتباهی باعث قطع شدن کابل برق ساتا cd rom شدید.
عنوان: پاسخ : cdrom
ارسال شده توسط: Dr.Code در 01 تیر 1401، 03:50 ب‌ظ
شاید وقتی کیس کامپیوتر رو باز کردید، اشتباهی باعث قطع شدن کابل برق ساتا cd rom شدید.
سی دی رام با ساعت وصل میشه؟
عنوان: پاسخ : cdrom
ارسال شده توسط: Dragon- در 01 تیر 1401، 04:48 ب‌ظ
ساعت چیه؟ منظورتون ساتا هست؟ اگه اینطوره، بله. بیشتر cd rom/dvd rom‌ها از طریق کابل ساتا وصل میشن. نسخه‌های خیلی قدیمی، از ide استفاده می‌کردند.
عنوان: پاسخ : cdrom
ارسال شده توسط: Alireza_Zangooei در 01 تیر 1401، 04:56 ب‌ظ
اصلا cd rom/dvd rom شناسایی میشه؟ می‌تونید اون رو خروجی lsblk ببینید؟
بله
به نظر میاد همین هست
sr0     11:0    1  1024M  0 rom


توی گزارش‌های کرنل، دنبال خطا‌ها و اخطار‌ها بگرید، اگه مشکل سخت‌افزاری باشه، ممکنه اونجا توسط کرنل گزارش بشه.
سعی مو میکنم 😅



sudo dmesg --level err
[    0.093758] x86/cpu: VMX (outside TXT) disabled by BIOS
[    0.093762] x86/cpu: SGX disabled by BIOS.
[    1.731784] usbhid 1-6:1.1: couldn't find an input interrupt endpoint



sudo dmesg --level warn
Pastebin (https://paste.ubuntu.ir/ywjbz)



شاید وقتی کیس کامپیوتر رو باز کردید، اشتباهی باعث قطع شدن کابل برق ساتا cd rom شدید.
به این فکر میکردم
چراغ زیر سی دی رام روشن میشه و سی دی رام هم باز میشه
عنوان: پاسخ : cdrom
ارسال شده توسط: Dr.Code در 01 تیر 1401، 05:14 ب‌ظ
ساعت چیه؟ منظورتون ساتا هست؟ اگه اینطوره، بله. بیشتر cd rom/dvd rom‌ها از طریق کابل ساتا وصل میشن. نسخه‌های خیلی قدیمی، از ide استفاده می‌کردند.
بله ساتا تصحیح خودکار زحمت می‌کشه هر چیزی که مینویسم رو اشتباه می‌کنه
من تا حالا سی دی درایور ندیدم با ساتا وصل بشه
عنوان: پاسخ : cdrom
ارسال شده توسط: Dr.Code در 01 تیر 1401، 05:19 ب‌ظ


شاید وقتی کیس کامپیوتر رو باز کردید، اشتباهی باعث قطع شدن کابل برق ساتا cd rom شدید.
به این فکر میکردم
چراغ زیر سی دی رام روشن میشه و سی دی رام هم باز میشه
ربطی نداره شاید کابل ایراد داره یا درست وصل نشده!
عنوان: پاسخ : cdrom
ارسال شده توسط: sajadspeed در 01 تیر 1401، 05:20 ب‌ظ
ساعت چیه؟ منظورتون ساتا هست؟ اگه اینطوره، بله. بیشتر cd rom/dvd rom‌ها از طریق کابل ساتا وصل میشن. نسخه‌های خیلی قدیمی، از ide استفاده می‌کردند.
بله ساتا تصحیح خودکار زحمت می‌کشه هر چیزی که مینویسم رو اشتباه می‌کنه
من تا حالا سی دی درایور ندیدم با ساتا وصل بشه
یعنی چی تا حالا ندیدین  :( از سال چند تا حالا سیستم اسمبل نکردید؟ یا حتی اصلا کیس رو باز نکردید :|
عنوان: پاسخ : cdrom
ارسال شده توسط: Dr.Code در 01 تیر 1401، 05:33 ب‌ظ
ساعت چیه؟ منظورتون ساتا هست؟ اگه اینطوره، بله. بیشتر cd rom/dvd rom‌ها از طریق کابل ساتا وصل میشن. نسخه‌های خیلی قدیمی، از ide استفاده می‌کردند.
بله ساتا تصحیح خودکار زحمت می‌کشه هر چیزی که مینویسم رو اشتباه می‌کنه
من تا حالا سی دی درایور ندیدم با ساتا وصل بشه
یعنی چی تا حالا ندیدین  :( از سال چند تا حالا سیستم اسمبل نکردید؟ یا حتی اصلا کیس رو باز نکردید :|
چرا ولی سی دی رامی ندیدم با ساتا وصل بشه
عنوان: پاسخ : cdrom
ارسال شده توسط: Alireza_Zangooei در 01 تیر 1401، 06:58 ب‌ظ
این قطعه شل هست
 عکس  (https://s24.picofile.com/file/8451101042/InShot_%DB%B2%DB%B0%DB%B2%DB%B2%DB%B0%DB%B6%DB%B2%DB%B2_%DB%B1%DB%B8%DB%B5%DB%B1%DB%B5%DB%B8%DB%B2%DB%B7%DB%B0.jpg)
گویا همین نمیزاره در روپوش رو ببندم
عنوان: پاسخ : cdrom
ارسال شده توسط: Mehr32 در 01 تیر 1401، 09:49 ب‌ظ
تصویر شما فرقی با دمپایی من نداره  ;D  اصلا معلوم نیست چیه از کدوم وره اون چیه (شوخی )
یکم دور تر
معلوم تر
روشن تر
بهتر بود یکم واضح تر باشه  ;)
عنوان: پاسخ : cdrom
ارسال شده توسط: Dr.Code در 01 تیر 1401، 10:18 ب‌ظ
تصویر شما فرقی با دمپایی من نداره  ;D  اصلا معلوم نیست چیه از کدوم وره اون چیه
یکم دور تر
معلوم تر
روشن تر
=D>
تق تق
دوبار زدم رو پستت لایک بشه
عه
مثل اینکه انجمن لایک نداره
عنوان: پاسخ : cdrom
ارسال شده توسط: hartin در 01 تیر 1401، 10:43 ب‌ظ
خدایی باید داشته باشه
عنوان: پاسخ : cdrom
ارسال شده توسط: سودو در 01 تیر 1401، 11:15 ب‌ظ
.
عنوان: پاسخ : cdrom
ارسال شده توسط: aboldom در 02 تیر 1401، 12:06 ق‌ظ
چرا ولی سی دی رامی ندیدم با ساتا وصل بشه
من تاحالا ندیدم که با ساتا وصل نشه!! حرفت مثل اینه بگیم هاردی رو ندیدم که با ساتا وصل بشه!
یکم بیشتر نگاه کن به چیزی که وصله به درایو نوریت، و توی اینترنت هم بزن ساتا و عکسش ببین احتمالا همونه که وصله :)
عنوان: پاسخ : cdrom
ارسال شده توسط: Dr.Code در 02 تیر 1401، 12:53 ق‌ظ
چرا ولی سی دی رامی ندیدم با ساتا وصل بشه
من تاحالا ندیدم که با ساتا وصل نشه!! حرفت مثل اینه بگیم هاردی رو ندیدم که با ساتا وصل بشه!
یکم بیشتر نگاه کن به چیزی که وصله به درایو نوریت، و توی اینترنت هم بزن ساتا و عکسش ببین احتمالا همونه که وصله :)
عزیزم ساتا یه کابل ال مانند با عرض کوتاهه درسته؟
عنوان: پاسخ : cdrom
ارسال شده توسط: sajadspeed در 02 تیر 1401، 01:07 ق‌ظ
چرا ولی سی دی رامی ندیدم با ساتا وصل بشه
من تاحالا ندیدم که با ساتا وصل نشه!! حرفت مثل اینه بگیم هاردی رو ندیدم که با ساتا وصل بشه!
یکم بیشتر نگاه کن به چیزی که وصله به درایو نوریت، و توی اینترنت هم بزن ساتا و عکسش ببین احتمالا همونه که وصله :)
چرا قبلا با IDE بود، یه سری‌ها هم می‌گفتن سریال اگه اشتباه نکنم، یه کابل خیلی عریضی بود.
عنوان: پاسخ : cdrom
ارسال شده توسط: Dragon- در 02 تیر 1401، 02:01 ق‌ظ
بله
به نظر میاد همین هست
sr0     11:0    1  1024M  0 rom
به نظر میاد اون cd rom شناسایی شده. یه cd داخلش قرار بدید و بعد سعی کنید sr0 رو یه جا سوار کنید.
sudo mount /dev/sr0 /mntاگه مشکل سخت‌افزاری باشه، ممکنه چیزی مشاهده کنید. گزارش‌های خطا کرنل رو هم دوباره ببینید
sudo dmesg --level err
نقل‌قول
توی گزارش‌های کرنل، دنبال خطا‌ها و اخطار‌ها بگرید، اگه مشکل سخت‌افزاری باشه، ممکنه اونجا توسط کرنل گزارش بشه.
سعی مو میکنم 😅
dmesg --level err گزارش‌های کرنل با سطح خطا رو نشون میده. dmesg --level warn، اونهایی که با سطح اخطار هستند رو نمایش میده.


نقل‌قول
[    0.093758] x86/cpu: VMX (outside TXT) disabled by BIOS
[    0.093762] x86/cpu: SGX disabled by BIOS.
[    1.731784] usbhid 1-6:1.1: couldn't find an input interrupt endpoint
خطایی مرتبط با cd rom وجود نداره.
خطای اول میگه که vmx خاموشه. vmx یه قابلیت توی پردازنده هست که برای مجازی‌سازی استفاده میشه.

خطای دومی میگه sgx خاموشه. sgx یه قابلیت توی پردازنده‌های اینتل هست که برنامه‌ها از هم جدا بشن و امنیت بالا بره ولی مشخص شد درست کار نمی‌کنه و توی نسخه‌های جدید پردازنده‌های اینتل کلا حذف شد.
با فعال کردن sgx توی منوی uefi، این خطا میره.
می‌تونید هم nosgx رو به خط فرمان کرنل اضافه کنید تا کرنل اصلا کاری به sgx نداشته باشه. در این حالت هم خطا از بین میره.


خطای سومی هم مربوط به usb هست. احتمالا جایی درست متصل نشده، مطمئن نیستم. فکر کنم این یکی به خاطر مشکل سخت‌افزاری باشه.

بین اونها، چیزی مرتبط با cd rom وجود نداره.


نقل‌قول
Pastebin (https://paste.ubuntu.ir/ywjbz)
یکم خروجیش طولانی بود. ولی در واقعیت قسمت خیلی زیادی از اون مربوط به ufw بود. این یکم عجیبه، معمولا گزارش‌های امنیتی وارد سطح notice میشن نه warn.
توی این یکی هم چیزی مرتبط با cd rom ندیدم.

عزیزم ساتا یه کابل ال مانند با عرض کوتاهه درسته؟
این کابل داده ساتا هست. یه سر این به مادربرد وصل میشه و سر دیگه اون، به چیزی که می‌خوایم. اطلاعات از طریق این کابل بین مادربرد و دستگاه مورد نظر منتقل میشه.
(https://forum.ubuntu.ir/index.php?action=dlattach;topic=155154.0;attach=53553;image)

این یکی کابل برق ساتا هست. یه طرف اون به منبع تغذیه و طرف دیگش به دستگاه مورد نظر وصل میشه. انرژی مورد نیاز دستگاه از طریق این کابل، از منبع تغذیه بهش میرسه.
(https://forum.ubuntu.ir/index.php?action=dlattach;topic=155154.0;attach=53555;image)

ممکنه این دوتا رو با هم ترکیب کنند و این چیز بوجود بیاد. اون دو طرفی که به دستگاه متصل میشه، به هم وصل شده و دوتا کابل ازش خارج میشه. یکی به مادربرد وصل میشه تا اطلاعات منتقل بشن و اون یکی به منبع تغذیه تا انرژی دستگاه تامین بشه.
(https://forum.ubuntu.ir/index.php?action=dlattach;topic=155154.0;attach=53557;image)

همونطور که مشاهده می‌کنید و گفتید، قسمتی از کانکتور‌ها L شکل هست.
عنوان: پاسخ : cdrom
ارسال شده توسط: Dr.Code در 02 تیر 1401، 02:14 ق‌ظ
درسته!
برا من ترکیبیه اما دو تا حفره دیگه هم کنارش داره ???
عنوان: پاسخ : cdrom
ارسال شده توسط: aboldom در 02 تیر 1401، 05:53 ق‌ظ
نقل‌قول
چرا قبلا با IDE بود، یه سری‌ها هم می‌گفتن سریال اگه اشتباه نکنم، یه کابل خیلی عریضی بود.
درسته اینم قبلش بوده، اون زمان من pc باز نمیکردم :)
عنوان: پاسخ : cdrom
ارسال شده توسط: Alireza_Zangooei در 02 تیر 1401، 11:34 ق‌ظ
به نظر میاد اون cd rom شناسایی شده. یه cd داخلش قرار بدید و بعد سعی کنید sr0 رو یه جا سوار کنید.
sudo mount /dev/sr0 /mntاگه مشکل سخت‌افزاری باشه، ممکنه چیزی مشاهده کنید. گزارش‌های خطا کرنل رو هم دوباره ببینید
sudo dmesg --level err...

اما الان که دو تا قطعه به وضوح میبینم باید برن سر جاشون و نمیتونم باز کنم و هی اینور و اونور میرن (پشت در )
باید برم بدم یه تعمیرات
از همگی دوستان که کمک کردند و وقتشون رو برای این مشکل گزاشتند تشکر میکنم 🌹🌹
عنوان: پاسخ : cdrom (بسته شد)
ارسال شده توسط: Mehr32 در 02 تیر 1401، 12:08 ب‌ظ
کامل قسمت داخلی رو در بیارید (درش باید باز باشه یک حالت پین مانند هست که کل چشمی رو میده پایین اون رو بکشید کنار در باز میشه ) بعد از اون دوتا قطعه که میگید عکس بدید
جاشو نمیتونید پیدا کنید ؟
عنوان: پاسخ : cdrom (بسته شد)
ارسال شده توسط: Alireza_Zangooei در 02 تیر 1401، 12:19 ب‌ظ
کامل قسمت داخلی رو در بیارید (درش باید باز باشه یک حالت پین مانند هست که کل چشمی رو میده پایین اون رو بکشید کنار در باز میشه ) بعد از اون دوتا قطعه که میگید عکس بدید
جاشو نمیتونید پیدا کنید ؟
یه چیزی داخل سوراخ کردم و فشار دادم . یه چیزی چرخید و اومد اینور اما در بالاخره باز نشد
دو تا پین هم باز کردم اما بخاطر متن بالایی بیرون نمیاد
و الان قطعه ها باعث میشن پین بسته نشه
چون با این کار ها زیاد وارد نیستم میبرم تعمیراتی
عنوان: پاسخ : cdrom (بسته شد)
ارسال شده توسط: Mehr32 در 02 تیر 1401، 12:26 ب‌ظ
موفق باشید  :)
عنوان: پاسخ : cdrom
ارسال شده توسط: Dragon- در 02 تیر 1401، 05:11 ب‌ظ
چرا قبلا با IDE بود، یه سری‌ها هم می‌گفتن سریال اگه اشتباه نکنم، یه کابل خیلی عریضی بود.
اونها به صورت موازی کار می‌کردند، نه سریال. به همین دلیل اسم دیگه اونها pata، مخفف parallel ata هست.
عنوان: پاسخ : cdrom
ارسال شده توسط: sajadspeed در 02 تیر 1401، 06:44 ب‌ظ
چرا قبلا با IDE بود، یه سری‌ها هم می‌گفتن سریال اگه اشتباه نکنم، یه کابل خیلی عریضی بود.
اونها به صورت موازی کار می‌کردند، نه سریال. به همین دلیل اسم دیگه اونها pata، مخفف parallel ata هست.
آهان بله درسته